SİM kart kullanmak, numaranız için bir kart modeline sahip olmak günümüzde oldukça geride kalmış bir alışkanlık. Sim kart modelleri de teknolojinin gelişmesi ile birlikte gelişmeye ve değişmeye devam ediyor.
eSim olarak bilinen sim kart modelleri ile birlikte artık fiziksel sim kartlardan uzaklaşabilir, cihazlarınıza bir sim kart takma zorunluluğundan kurtulabilirsiniz. Fiziksel sim kart modellerinden kurtulmanızı sağlayan eSim teknolojisi, beraberinde eSim teknolojisi ile uyumlu cihazları da satın almanıza teşvik ediyor.
Yeni nesil cihazlarda bulunan eSim özelliği ile birlikte Sim kartınızın size fiziksel olarak tanımladığı kimliği tamamen sanal olarak elde edebiliyor. Kendinizi operatörünüze tanımlayabiliyor ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
Bozulma, kaybolma gibi dertlerin olmadığını da ek olarak belirtecek olmamızın yanı sıra. Kimi eSim destekli akıllı saatler ve bilgisayarlarda da telefon dışında sim kart kullanma şansınız bulunabiliyor.
Peki, E-Sim nedir? E-Sim Nasıl Alınır? E-Sim Nasıl Kullanılır?
E-Sim Nedir? Nasıl Çalışır?
E-Sim Kullanmaya başlamadan önce ne olduğunu en iyi şekilde anlamak oldukça önemli. E-Sim’in açılımı Embedded Sim yani gömülü sim olarak bilinmekte.
Telefonunuz, akıllı saatiniz ve hatta bilgisayarınızın içindeki işlemci içine işlenen E-Sim Üyelikleri, fiziksel sim kartınızın sağladığı abonelik bilgilerini cihazınıza sağlamakta. İşlenen kısmı kafa karışıklığı oluşturmasın, istenildiği zaman üyelik girişi yapar gibi giriş yapılıp çıkış yapılması da mümkün durumda.
Özellikle cihazların çalınması ve kaybolması durumunda fiziksel simlerden daha iyi güvenlik sağlaması ile de dikkatleri üzerine çekmekte.
SON-8 Entegresine bağlı olan çip ile çalışan E-Simler günümüzde fiziksel kartların verdiği performansın aynısını ve hatta daha iyisini sunabilmekte. Kişileri yedekleme ve senkronize etme konusunda sınırı olmaması da fiziksel sim kartların kişi kapasitesi konusunda avantajlı bir durum yaratmakta.
E-Sim Almak İçin Ne Yapmak Gerekir? Nasıl E-Sim Sahibi Olunur?
E-Sim sahibi olabilmek için fiziksel olarak ya da internet üzerinden mobil hattınızın bağlı olduğu operatöre başvuruda bulunmanız gerekmekte.
Söz konusu başvuru sonrasında kısa bir süre içerisinde E-Sim hizmetiniz aktif hale getirilecektir. E-Sim kart ücretleri ne kadar? Sorusu tam olarak burada devreye giriyor. Yeni bir kart çıkartmışsınız gibi değil, kartınızı yenilemişsiniz gibi düşünen operatörler kimi zaman ücret talebinde bulunurken kimi zaman bulunmuyor.
Ancak, genel anlamda alınan ücret mevcut sim kartın değiştirilmesi durumunda alınan ücret ile tamamen aynıdır.
E-Sim Kartı Başvurusu Yapmak İçin Hangi Belgeler Gerekli?
- E-Sim başvuru yapmak için hat sahibinin kendisi.
- Kimliğinin kendisi ya da fotokopisi olması yeterli olacaktır.
Genellikle aynı gün içinde aktif olan bu hizmet sonrasında tarafınıza bir kart verilmekte.
Söz konusu kart cihazınıza takılmayacak ancak kurulum yapmak için gerekli olacak. Birkaç basit forum doldurma ve ücret ödemesinin ardından E-Sim kartınızı kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
E-Sim başvurusunu yaptınız, tarafınıza kullanabilmeniz için E-Sim kartı QR kodu verildi. Peki, bu kodu nasıl kullanabilirsiniz? E-Sim Kartı Nasıl Aktif Edilir?
E-Sim Kartı Nasıl Aktif Edilir?
E-Sim kartı nasıl aktif edilir? Operatörünüz ile online veya fiziksel olarak başvuru sonrasında alacağınız E-Sim tanıtım kartı ile telefonunuza kurulum yapmanız gerekmekte. Telefonunuza kurulum yaptıktan sonra Akıllı saatlerinizi de eğer ki desteği varsa uygulaması üzerinden entegre edebilirsiniz.
Ancak, ilk olarak telefonları entegre ederek bağlantı almak önemli. Peki, Telefonlarda E-Sim nasıl kullanılır? Android ve IOS’da benzer şekilde ilerleniyor olsa da kimi adımlarda değişiklikler yaşanmakta.
iPhone Modellerinde/ IOS Cihazlarda E-Sim Nasıl Aktif Edilir?
- Ayarlar menüsüne giriş yapın.
- Hücresel alanını bulun ve giriş sağlayın.
- Hücresel penceresi içerisinde yer alan “Hücresel Plan Ekle” adımını takip edin.
- Size verilen, E-Sim tanıtım kartı üzerindeki QR Kod’u manuel şekilde veya kameranıza okutarak telefonunuza tanımlamanız istenecek.
İşte iPhone modeller için E-Sim kartı aktif etme işlemleri bu kadar basit. İlk tanımlamada bağlantı kurulması biraz zaman alabilir. Bu gibi durumlarda panik yapmadan ve ayarları değiştirmeden E-Sim kartınızın Baz istasyonları tarafından tanınmasını beklemeniz önerilmekte.
Android Modellerde E-Sim Kartı Nasıl Aktif Edilir?
- Ayarlar sekmesine giriş yapın ve şebeke ayarları alanına giriş sağlayın.
- SIM Kart Yönetimi veya SIM Kart yöneticisi olarak adlandırılan sekmeye giriş sağlayın.
- Plan ekleme veya Mobil plan ekleme etiketleri ile belirtilen seçeneğe tıklayın.
- QR Kod tarama veya Manuel kod girme seçeneklerinden birisini seçin.
- E-Sim tanıtım kartınızın üzerinde yer alan kodu okutun veya kodu telefonunuza manuel olarak girin.
Android telefonlar için E-Sim kartı aktif etmek bu kadar kolay. IOS cihazlarda da olduğu gibi, ilk bağlantı sağlandığında şebeke sorunları yaşamak ya da hattın bulunmaması gibi sorunlar ile karşı karşıya olmak kaçınılmaz.
Bu gibi durumlarda hattınızın mobil şebeke sağlayıcıları tarafından tanımlanması biraz zaman alabilir. Bir süre daha bekledikten sonra bağlantının sağlanmaması durumunda telefonunuzu yeniden başlatmanız etkili bir çözüm olabilir.
E-Sim Avantajları Nelerdir? Neden E-Sim Kullanılmalı?
E-Sim Avantajları nelerdir? E-Sim kartını fiziksel sim kartlarından ayıran özelikler hangileridir? Söz konusu özelliklerin başında güvenlik avantajları geliyor.
Öyle ki, E-Sim kartı kullanan cihazlar kayıp veya çalıntı durumlarında fiziksel sim kart sahibi olan telefonlardan daha çabuk bulunuyor veya ulaşılabilir durumda oluyor.
- Yeni nesil olması nedeni ile fiziksel sim kartlarından daha hızlı.
- Kayıp ve Çalıntı gibi durumlarda daha kolay erişilebilir hale geliyor.
- Hat taşıma, operatör değişikliği gibi durumlarda kendinize yeni bir kart çıkartmanıza gerek kalmadan ve hatta telefonunuz ile bir işlem yapmadan anında operatör değişikliği sağlamanıza olanak sağlıyor.
- Çip üzerinden çalışması sayesinde akıllı saatler, bilgisayarlar ile entegre şekilde çalışabiliyor. Tanımlandığı durumlarda Akıllı saatiniz ile sim kart varmış gibi telefonunuza ihtiyaç duymadan da arama gerçekleştirebiliyorsunuz.